Guvernul alocă 79 milioane de lei pentru începerea lucrărilor de modernizare la stadionul Național

Publicat: 15 02. 2012, 10:28
Actualizat: 07 07. 2012, 23:01
Bugetul Primăriei Capitalei a fost suplimentat, printr-o hotărâre aprobată în ședința de astăzi a Guvernului, cu 79,4 milioane lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a stadionului Național Lia Manoliu, premierul Tăriceanu apreciind că lucrările vor fi încheiate în 20 luni.

Bugetul Primăriei Capitalei a fost suplimentat, printr-o hotărâre aprobată în ședința de astăzi a Guvernului, cu 79,4 milioane lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a stadionului Național Lia Manoliu, premierul Tăriceanu apreciind că lucrările vor fi încheiate în 20 luni. Banii vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare.

Lucrările constau în reconstrucția totală a stadionului ca arenă cu 55.000 de locuri acoperite, aproprierea tribunelor de terenul de joc pentru a asigura cele mai bune condiții de vizibilitate pentru spectatori, amenajarea gradenelor pentru sportivi, oficiali sau spectatori, valorificând astfel aceste spații ale stadionului, precum și protejarea gazonului executat în anii 2004-2005, conform unui comunicat al Guvernului.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoare totală estimată a investiției este de 143,2 milioane euro. Conform documentației de licitație și a ofertelor depuse, suma de 79,425 milioane lei reprezintă plățile aferente anului 2007.

Investiția va realizată cu finanțare din bugetul Consiliul General al municipiului București și prin sume alocate de Guvern.