Guvernul își asumă mâine răspunderea pentru proiectul votului uninominal

Publicat: 15 02. 2012, 11:05
Actualizat: 28 07. 2012, 17:06
Guvernul își va asuma mâine răspunderea pentru proiectul votului uninominal, în fața Camerelor parlamentare reunite.

 

Guvernul își va asuma mâine răspunderea pentru proiectul votului uninominal, în fața Camerelor parlamentare reunite.

Demersul Guvernului are loc în condițiile în care mai există încă două variante de vot uninominal, respectiv cea privind votul uninominal majoritar, în două tururi de scrutin, pentru care președintele Traian Băsescu a convocat deja referendumul, și cea rezultată din Comisia de cod electoral și aflată în dezbaterea Senatului. De altfel președintele Senatului Nicolae Văcăroiu a anunțat că proiectul își va continua traseul parlamentar.

"S-a întocmit raportul de către comisia specială, s-a stabilit ca începând de luni până la sfârșitul săptămânii viitoare să încheiem și să dăm votul pe proiectul de lege. Deci procedura va continua", afirma, miercuri, Văcăroiu.

Executivul a depus, joi, proiectul de lege la Parlament, grupurile parlamentare având termen până sâmbătă, la ora 14.00, pentru a depune amendamente la acest proiect de lege, acestea fiind transmise Guvernului în aceeași zi. Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților, grupurile parlamentare ale acestui for au depus 113 amendamente – 74 de la PSD, 26 de la PC, 7 de la UDMR, 6 de la grupul minorităților.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro