Guvernul nu a stabilit încă data la care se va introduce plata TVA la momentul încasării facturii. Ponta, la Gândul LIVE: „Trebuie să avem și un acord formal”

Publicat: 16 07. 2012, 12:28
Actualizat: 16 07. 2012, 21:05

Guvernul nu a stabilit încă data la care urmează să fie introdusă plata TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu o cifră de afaceri de cel mult 500.000 de euro, urmând ca termenul să fie stabilit cu oficialii FMI și ai Comisiei Europene, a declarat premierul Victor Ponta, la Gândul LIVE.

„Asta discutăm cu cei de la Comisia Europeană și de la FMI. Trebuie să avem și un acord formal”, a precizat Ponta. „Din punctul nostru de vedere, cât mai repede”, a adăugat el.

URMĂREȘTE AICI DECLARAȚIILE PREMIERULUI ȘI ALE MINISTRULUI DE FINANȚE CU PRIVIRE LA PLATA TVA LA MOMENTUL ÎNCASĂRII FACTURII

De această măsură ar urma să beneficieze, conform estimărilor guvernului, 92% dintre firmele active din România. Plata TVA la încasarea facturii se va face doar dacă plățile sunt efectuate prin bănci, a subliniat Ponta, motivând că astfel „toate societățile vor fi impulsionate să facă operațiunile la vedere”.

„Această măsură nu are impact fiscal. Are multe avantaje. Va contribui la îmbutățirea fluxului de lichidități”, a explicat Florin Georgescu, ministrul Finanțelor, invitat la Gândul LIVE.