Guvernul vrea internet wireless în școli și instituțiile publice din banii de licențe 4G. Ponta: „Trebuie să aveți grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe Internet”

Publicat: 26 09. 2012, 12:45
Actualizat: 10 02. 2019, 11:06

Premierul Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicațiilor, Dan Nica, ca din banii obținuți la licitația pentru licențe 4G să pregătească finanțarea proiectului care prevede introducerea, anul viitor, a unei rețele gratuite de Internet wireless în toate școlile și instituțiile publice.

Ponta a arătat, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului, că România este deja prima țară din Europa Centrală și de Est care a acordat licențe 4G și poate performa în domeniul IT și printr-un astfel de proiect de introducere a rețelelor de Internet wireless în școli.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a arătat că este nevoie și de resurse, premierul afirmând că problema va fi ca elevii să nu utilizeze permanent Internetul.

„Trebuie să aveți grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe Internet, dacă se poate”, i-a spus premierul Ponta ministrului Educației.

Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone și 2K Telecom vor plăti 682,14 milioane euro pentru licențele telecom în frecvențele de 800, 900, 1.800 și 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitației, de 726,8 milioane euro.

Anunțul a fost făcut luni de autoritatea de reglementare în comunicații.