Guvernul vrea să interzică exporturile de lemn. Ponta, către șefii de la Justiție: Găsiți o soluție, altfel plecați!

Publicat: 13 05. 2015, 15:47
Actualizat: 13 05. 2015, 16:02

This browser does not support the video element.

Guvernul intenționează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanță de urgență care a fost însă blocat în discuții la Ministerul Justiției, a anunțat premierul Victor Ponta.

El a cerut reprezentanților Ministerului Justiției, în ședința de miercuri a Guvernului, să găsească o soluție juridică până săptămâna viitoare, avertizându-i că, în caz contrat, își pot găsi de lucru „în altă parte”.

Ponta a precizat totodată că în Parlament este susținută foarte de Cod Silvic adoptată de Guvern, după ce președintele Klaus Iohannis a respins acest proiect.

Proiectul de modificare a Codului silvic, inițiat în vara anului de 125 de parlamentari PSD și trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat marți în dezbatere la comisiile Camerei Deputaților, forul decizional, după ce Senatul l-a readoptat în aceeași formă.

Deputații din comisiile juridică, de agricultură și mediu au respins însă cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic.

La sfârșitul săptămânii trecute, în mai multe localități au fost organizate proteste pe tema defrișărilor, iar președintele Klaus Iohannis a decis ca subiectul să fie discutat în următoarea ședință a CSAT.