Harghita: Un membru al unei comisii de votare se află în greva foamei

Publicat: 15 02. 2012, 11:22
Actualizat: 25 05. 2012, 18:16
Unul dintre membrii comisiei de votare de la secția 171 - Mihăileni, județul Harghita, reprezentant al PC, se află de trei zile în greva foamei.

 

Unul dintre membrii comisiei de votare de la secția 171 – Mihăileni, județul Harghita, reprezentant al PC, se află de trei zile în greva foamei.

Alexandru Bucur, consilier local și membru al unei comisii de votare din comuna harghiteană Mihăileni, a intrat în greva foamei vineri, la ora 10.00, protestând astfel față de primarul localității pe care îi acuză de "discriminarea românilor din satul aparținător Livezi".

El îi reproșează, printre altele, primarului Andre Mihail că neglijează punerea în posesie a locuitorilor din satul Livezi și că refuză, în mod nejustificat, să amenajeze drumurile din comuna locuită preponderent de români.

Alexandru Bucur a înștiințat autoritățile despre demersul său în urmă cu o săptămână, inclusiv pe prefectul județului, Poliția și medicul de familie.

Cu toate acestea, BEJ Harghita a aflat abia duminică de consilierul aflat în greva foamei.

"Nimeni nu ne-a adus la cunoștință acest lucru, dar atâta vreme cât demersul consilierului PC Alexandru Bucur nu are nicio legătură cu alegerile pentru Parlamentul European și cu referendumul național, nu este de competența noastră să ne implicăm", a spus președintele BEJ Harghita, Iuliu Timar.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro