Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, amenință cu atacuri asupra bazelor militare americane

Publicat: 12 01. 2020, 19:19

„Toate bazele militare americane sunt o țintă”, a declarat Hassan Nasrallah, după ce Iranul a atacat Baza irakiană Al-Asad ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

„Sunt convins că Donald Trump a fost atenționat de consilieri că, dacă va ataca Iranul, vor fi atacate toate bazele din regiune, care nu vor putea fi protejate”, a adăugat Hassan Nasrallah, citat de CNN.

Liderul Hezbollah l-a acuzat pe Donald Trump că „a mințit cetățenii americani” spunând că generalul Qassem Soleimani intenționa să comită atacuri. Generalul iranian „nu intenționa să atace ambasade americane”, a subliniat Nasrallah.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că a decis asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei americane din Bagdad.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran. Atacurile iraniene nu s-au soldat cu victime, a anunțat Donald Trump.