HOTĂRÂRE. S-a decis ridicarea carantinei parțiale într-o localitate constănțeană

Publicat: 08 05. 2020, 07:49
TRATAMENT. Un vaccin anti-coronavirus arată rezultate promițătoare după primele teste

Carantina instituită parțial în localitatea Cuza Vodă din județul Constanța, în 21 aprilie 2020, după ce în zonă au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, este ridicată de autoritățile competente începând de vineri, 8 mai 2020.

Potrivit informării făcute de Prefectura Constanța, joi, 7 mai 2020, carantina instituită parţial în localitatea Cuza Vodă este anulată după ce 90 de persoane din zona respectivă au fost testate şi nu a mai fost descoperit niciun caz de infectare cu SARS-CoV-2.

Ordinul a fost semnat de însuși secretarul de stat, Raed Arafat.

Hotărârea a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, care a coordonat un screening în zona delimitată, pe data de 5 mai.

La data de 21 aprilie, o zonă importantă din localitatea Cuza Vodă a intrat în carantină.

Măsura a fost instituită după o analiză de risc făcută de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat.

Pe 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizată o testare a populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie.

Astfel, nouă dintre cele 31 de persoane testate la acel moment au fost confirmate cu COVID-19.

După instituirea carantinei, alte două persoane au fost depistate pozitiv.

Zilnic, în medie 125 de jandarmi, poliţişti, poliţişti locali şi militari au asigurat perimetrul stabilit pentru carantină, iar Inspectoratul General de Aviaţie a organizat misiuni de survol cu elicopterul, pentru sprijinirea dispozitivele din teren.

Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ