Hoți de carburanți opriți cu focuri de armă pe autostrada Arad-Timișoara

Publicat: 17 11. 2013, 15:13
Actualizat: 26 03. 2019, 13:30

Mai multe focuri de armă au fost trase de către polițiștii arădeni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe autostrada Arad-Timișoara, pentru  oprirea unor hoți care furau carburant din rezervorul unui autocamion, ei fiind prinși și reținuți, transmite corespondentul MEDIFAX.

Polițiștii arădeni au organizat o acțiune de prevenire a furturilor de carburanți din parcările speciale pentru camioane de pe autostrada Arad-Timișoara, după ce au înregistrat mai multe furturi de acest fel în ultima vreme.

Polițiștii arădeni și ai Biroului Autostrăzi Vest au plasat un autocamion într-o parcare de lângă localitatea Șagu, iar în timpul nopții au susprins trei persoane care sustrăgeau combustibilul din rezervor.

Hoții au fost lăsați să acționeze, după care polițiștii au intervenit, însă suspecții au încercat să fugă.

„Deși au fost somați în mod regulamentar de către polițiști, cei trei suspecți au încercat să fugă, polițiștii fiind nevoiți să folosesacă armamentul din dotare și au fost trase opt focuri de armă în plan vertical’, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Arad, Camelia Tuduce.

Conform sursei citate, susepecții au fost prinși și aveau asupra lor două canistre pline cu motorină furată.

Cei trei bărbați au 21, 23 și 33 de ani, toți fiind din localitatea Orțișoara.

Ei au fost reținuți pe 24 de ore, urmând să fie prezentați judecătorilor pentru mandate de arestare preventivă pentru furt calificat.