Iarna și-a intrat în drepturi: Stratul de zăpadă a atins 22 de centimetri la Bâlea Lac / Avertismentul salvamontiștilor – VIDEO

Publicat: 22 11. 2019, 13:23

De asemenea, meteorologii de la Sibiu au declarat faptul că este posibil să mai ningă și în următoarele câteva ore.

Pe crestele montane vântul bate cu 80 de kilometri pe oră iar salvamontiștii îi avertizează pe turiștii care vor să se aventureze în drumeții să nu o facă.

Pentru turiștii care vor să viziteze Bâlea Lac este important de știut că se poate merge cu mașina doar până la Bâlea Cascada iar de acolo se poate folosi telecabina, însă doar în condiții meteorologice favorabile și doar dacă nu există probleme tehnice. Prețul unui bilet de adult este de 70 de lei pentru un drum dus-întors.

Avertisment de vreme rea și în Munții Bucegi

Salvamont România a emis și un avertisment de vreme rea pentru munții Bucegi, unde vizibilitatea este scăzută din cauza ceții. Nu e recomandat așadar ca în următoarele 5 zile să urcați pe munte, potrivit știrileprotv.ro.

Gheorghe Haiduc, șef Salvamont Bușteni: „Noi recomandăm ca din această perioadă să nu se aventureze nimeni pe trasee închise. Nu putem să stăm să păzim, să le interzicem accesul, dar prezintă pericol iminent de accidente.”

Foto: Meteoplus / Facebook