Iașiul și Chișinăul se vor înfrăți pe 24 Ianuarie

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 03 05. 2012, 13:37
Ziua de 24 Ianuarie va avea anul acesta o dublă semnificație pentru ieșeni: pe lângă aniversarea Unirii Principatelor Române din 1859, se va sărbători și înfrățirea dintre orașele Iași și Chișinău.

Ziua de 24 Ianuarie va avea anul acesta o dublă semnificație pentru ieșeni: pe lângă aniversarea Unirii Principatelor Române din 1859, se va sărbători și înfrățirea dintre orașele Iași și Chișinău.

"Va fi un moment emoționant, la care sunt așteptați să participe, pe lângă primarii celor două orașe, președintele țării și membrii Guvernului. După știința mea, este pentru prima dată când în tradiționala Horă a Unirii, care se joacă în fiecare an pe 24 Ianuarie, se vor prinde și oficiali de la Chișinău. Primarul Iașului (Gheorghe Nichita – n.r.) și cel al Chișinăului (Dorin Chirtoacă – n.r.) vor semna protocolul de înfrățire dintre cele două orașe în cadrul unei recepții oficiale la sediul Primăriei, numită «Seara Unirii»", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul de strategii al Primăriei Iași, Cosmin Coman.

Manifestările vor începe în jurul orei 11.00, cu discursuri ale politicienilor în Piața Unirii, care se vor prinde apoi în Hora Unirii, în apropierea statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. În continuare, se vor desfășura mai multe concerte.

"Anul acesta vom avea la fiecare concert câte un cîntăreț din Republica Moldova. Vom avea la amiază, în Piața Unirii, un concert de muzică populară, unde vrem să-i aducem pe Nicolae Furdui Iancu și pe Laura Lavric, apoi după-amiază, la Sala Sporturilor, un concert pentru vârsta a treia, cu Mirabela Dauer și Cătălin Crișan și pe înserate un concert pop-rock, la Palatul Culturii, cu participarea formației Zdob și Zdub. La finalul manifestărilor, o sută de soldați purtând torțe vor mărșălui pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar la Palatul Culturii va avea loc un spectaculos foc de artificii", a precizat Coman.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro