Ideea unui parlamentar: cine poate face lumină în cazul Colectiv

Publicat: 18 01. 2016, 10:55

Popescu spune că rolul acestei subcomisii ar fi „lămurirea semnelelor de întrebare care în ultimul timp au fost puse în spațiul public privind cazul Colectiv”, scrie paginadepolitica.ro.

Amintim că în urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul bucureștean, au murit 63 de oameni.

„Această subcomisie nu are drept scop dublarea sau sabotarea anchetelor pe care organele abilitate le fac, ci de a verifica dacă instituțiile publice a căror activitate este în atenția Comisiei de Apărare și-au făcut sau nu datoria. Tragedia din #Colectiv a produs deja 63 de victime și este obligația noastră ca aleși ai poporului să investigăm circumstanțele și, mai ales, cauzele acestei cumplite tragedii, a doua ca mărime în istoria recentă a României după accidentul aviatic de la Balotești”, se arată în comunicatul senatorului ALDE, fost membru PNL.

Popescu sugerează că ar putea fi întreruptă vacanța parlamentarilor pentru discuțiile pe acest subiect.

Comisiile pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlament au atribuții în special în ceea ce privește Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, precum și toate instituțiile și agențiile din subordinea acestora, cuprinzând astfel majoritatea instituțiilor care au fost implicate în cazul Colectiv, precum polițiști, pompieri, jandarmi și militar, potrivit Mediafax.

Dian Popescu este membru în Comisia pentru Apărare.