Ieșenii sunt matinali la vot. Ei spun că votează „să nu mai iasă în stradă”

Publicat: 24 11. 2019, 08:44

Fie că au vrut să scape de o grijă, fie că așa obișuiesc, cei arondați secției de votare au venit încă de la deschiderea secției pentru a-și expirma opțiunea electorală.

„Mai am și alte treburi și mă gândeam să fiu printre primii. E o schimbare, o schimbare în bine”, a spus unul dintre primii votanți.

Un alt bărbat care și-a exprimat opțiunea electorală la Liceul Alecsandri a făcut referire la încă cinci ani în care să nu mai iasă în stradă: „Încă cinci ani de liniște (n.r. aștept). Și să nu mai ies în stradă”.

„Pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pentru noi, să fie mai bine”, a spus un alt votant.

„Așa dimineață pentru că sunt un om ocupat și vreau să îmi iau de o grijă și sțiam că acum dimineață nu e chiar așa aglomerat. Am votat deoarece cred că orice cetățean ar trebui să voteze ca să știe după ce se supără, dacă i se datorează și lui supărarea sau celorlalți”, a spus o femeie.

Toate secțiie de votare din Iași s-au deschis la ora 7.00, fără niciun incident. În județul Iași sunt înscrise pe listele permanente 776 826 de persoane, iar acestea își pot exprima opțiunea electorală în 748 de secții de votare.