IGPR a transmis Autorității Electorale Permanente o listă cu 470 persoane suspectate de vot multiplu

Publicat: 16 02. 2012, 10:02
Actualizat: 21 02. 2012, 17:01
Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis, vineri, Autorității Electorale Permanente (AEP), o listă cu 470 de persoane suspectate de vot multiplu la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale 2009.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis,vineri, Autorității Electorale Permanente (AEP), o listă cu 470 depersoane suspectate de vot multiplu la primul tur de scrutin alalegerilor prezidențiale 2009. Persoanele în cauză au fostidentificate în cadrul filtrelor rutiere organizate de IGPR, pe 22noiembrie, împreună cu Autoritatea Rutieră Română, dar și ca urmarea activităților specifice efectuate în ziua votului de lucrători aistructurilor Ministerului Adiministrației și Internelor, se aratăîntr-un comunicat de vineri al IGPR.

În conformitate cu art 23, alin 5, din Legea nr. 370/2004 pentrualegerea Președintelui României, modificată și completată de OUG95/2009, IGPR a solicitat AEP să verifice copiile de pe listeleelectorale permanente și tabelele utilizate în cadrul secțiilor devotare, pentru a descoperi cazurile în care o persoană a votat demai multe ori la același tur de scrutin. Cercetările continuă, iarîn cazul în care vor rezulta indicii că și alte persoane suntsuspectate de vot multiplu, datele acestora vor fi înaintate, deasemenea, AEP, pentru verificări.

Mediafax