Ikea vrea să schimbe rețeta faimoaselor chifteluțe. Variantele testate conțin ingrediente precum gândaci și diferite tipuri de alge

Publicat: 07 04. 2018, 21:14
Actualizat: 26 03. 2019, 11:59

Space10, laboratorul extern al companiei, situate în Copenhaga, Danemarca, încearcă să reinventeze chifteluțele clasice de la Ikea. Compania a făcut deja un pas mare spre mâncare sustenabilă în 2015, când a inventat și varianta vegană a chifteluțelor.

Concentrându-se pe noțiunea de sustenabilitate, laboratorul Space10 a încercat ingredient precum insect, alge și carne crescută în laborator.

Deși compania a declarant pentru Business Insider că nu este în plan momentan să scoată pe piață aceste produse, ideea este să inventeze „ceva care arată bine, are gust bun și este bun atât pentru oameni cât și pentru planetă”.

CITEȘTE CONTINUAREA ȘI VEZI FOTO PE ZIARUL FINANCIAR