Ilie Năstase: „Nu știu cine sunt ăștia, ISU, mie să-mi deschidă Arena Națională”

Publicat: 28 01. 2016, 21:09
Actualizat: 22 01. 2019, 22:31

„Eu, ca și ceilalți cetățeni ai României, am băgat bani acolo. Stadionul a fost construit din banii noștri. S-au băgat acolo sute de milioane de euro. Este singurul lucru construit de la zero în România. Nu știu cine sunt ăștia: ISU, PISU, MISU, mie să-mi deschidă Arena Națională. O să merg să îi dau în judecată. Nu se poate să ne batem joc de așa ceva. Mai au să spună că din crampoanele jucătorilor pot sări scântei și o să ia foc acoperișul”, a declarat Ilie Năstase, potrivit Adevărul.

Cel mai mare stadion din România a fost închis după tragedia din clubul Colectiv, la finalul lunii octombrie a anului trecut. Arena Națională a fost inaugurată în septembrie 2011, fiind construită în locul fostului stadion „Lia Manoliu”. Pe 9 mai 2012, Arena Națională a găzduit finala Europa League.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Arena Națională nu poate fi utilizată din cauza acoperișului retractabil, pentru care suma inițială a proiectului a fost suplimentată cu 200 de milioane de lei. Inițial, noul stadion a fost prevăzut un acoperiș fix, din tablă, însă autoritățile au decis construirea unui acoperiș retractabil, similar celor folosite în Germania. Construcția a fost finalizată fără autorizație de la ISU, iar eliberarea acestui document nu este posibilă nici acum, deoarece materialul din care este construit acoperișul nu este omogolat în România.