Iliescu: Dacă Băsescu e votat la referendum înseamnă că nu înțelegem noi starea de spirit a lumii

Publicat: 09 07. 2012, 19:35
Actualizat: 11 07. 2012, 12:31

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că, în situația în care Traian Băsescu ar fi votat la referendumul de demitere pentru a-și continua mandatul, aceasta ar înseamna că USL nu a înțeles „starea de spirit a lumii”.

„USL are o poziție foarte limpede, foarte clară, nu e niciun secret (…). Cred că e un lucru care răspunde stării de spirit din țară (suspendarea lui Traian Băsescu – n.r.), toate sondajele de opinie pe care noi le avem arată o scădere a popularității lui clară, pentru că oamenii simt că toate deteriorările din viața noastră economică, socială se datorează lui Băsescu, așa că toți așteaptă retragerea lui”, a susținut Iliescu.

El a fost întrebat de ziariști dacă nu ar fi posibil ca Traian Băsescu să recupereze capitalul politic până la referendumul de demitere.

„Nu cred, nu cred, ar fi contra firii. Adică starea de spirit din țară este foarte limpede, foarte clară. Acum referedumul va arăta acest lucru. Dacă la referendum cetățenii o să-l mai voteze pe Băsescu, ceea ce nu cred, ar fi o surpriză și o dezamăgire totală. Înseamnă că nu înțelegem noi starea de spirit a lumii, dar nu cred. Asta numai oamenii care nu trăiesc cu picioarele pe pământ pot să mai gândească așa ceva”, a mai afirmat președintele de onoare al PSD.