Iliescu: Sunt șanse foarte mici să se afle adevărul despre cei care au deschis focul în decembrie ’89

Publicat: 15 02. 2012, 11:38
Actualizat: 04 04. 2012, 15:52
Fostul președinte Ion Iliescu consideră că sunt șanse foarte mici să se afle adevărul despre cine a deschis focul în decembrie '89, spunând că cei care au făcut-o aparțineau unui grup de profesioniști subordonați direct lui Nicolae Ceaușescu, care au dipărut apoi fără urmă.

 

Fostul președinte Ion Iliescu consideră că sunt șanse foarte mici să se afle adevărul despre cine a deschis focul în decembrie ’89, spunând că cei care au făcut-o aparțineau unui grup de profesioniști subordonați direct lui Nicolae Ceaușescu, care au dipărut apoi fără urmă.

"Cei care au tras atunci în oameni formau un grup de securiști subordonați direct lui Nicolae Ceaușescu, pregătiți special pentru situații de urgență. Au împușcat ostași ca adevărați profesioniști, iar apoi au dispărut imediat, fără urmă", a declarat Iliescu, astăzi, la simpozionul de comemorare a Revoluției din decembrie 1989 organizat de Institutului Revoluției Române.

În opinia lui Iliescu, șansele să se descopere adevărul despre "criminali" sunt extrem de mici, pentru că acest grup de profesioniști erau pregătiți să dispară.

La revoluție au murit 1.104 de persoane din care 221 erau militari, fiind rănite alte 3.321, printre care 633 de soldați.

În urmă cu doi ani, procurorul Dan Voinea, care era atunci șeful anchetatorilor din dosarul Revoluției, declara că toate evenimentele din decembrie 1989 din România au fost dirijate de la centru, din București și că în 22 decembrie 1989, în urma unei diversiuni, s-a indus, în fals, ideea existenței teroriștilor.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro