Imagini din autocarul groazei, înaintea accidentului din Muntenegru. VIDEO

Publicat: 03 07. 2013, 14:50
Actualizat: 12 02. 2016, 04:18

Accidentul din Muntenegru, în care 18 români au murit, iar alte 29 de persoane au fost rănite, a lăsat urme adânci nu doar în inimile familiilor victimelor, ci și în sufletele supraviețuitorilor. ProTV a difuzat, în jurnalul de marți seară, o înregistrare cu ultimele momente de dinainte de accident.

Potrivit Elenei Meșter, surpaviețuitor al accidentului de autocar, cu câteva clipe înainte de tragedie, pasagerii urmăreau peisajul, iar unii dintre ei l-au rugat pe șofer să  încetinească. „Și eu v-am rugat să nu mai stați în picioare, pe culoar”, le-ar fi răspuns acesta.

„El a intrat în depășire și probabil a văzut copilul și, ca să nu-l acroșeze, a virat dreapt. Ne-am înclinat și mi-am zis gata, mi-am închis ochii, asta a fost să fie, am zis că murim. Mi-aduc aminte că s-au spart geamurile și când autocarul s-a rostogolit încă odată, noi am căzut ca niște ouă din cofraj. Eu m-am trezit pe burtă, cu picioarele spre prăpastie, alunecam și mi-am dat seama că trăiesc”, a povestit Elena Meșter.

Un autocar cu turiști români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar ceilalți 29 de pasageri fiind răniți. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroșat ușor de autocar și a fost rănit. Potrivit martorilor, șoferul autocarului avea o viteză de circa 80-90 de km/h, în timp ce limita în zona respectivă era de 40km/h. Autocarul era condus, în ture, de doi șoferi, cel care se afla la volan la momentul accidentului decedând pe loc, în timp ce al doilea este în continuare internat.