În 11 dosare de corupție s-au ridicat excepții de neconstituționalitate a interceptărilor

Publicat: 10 03. 2016, 14:52
Actualizat: 05 06. 2018, 15:16

În 11 dosare de corupție au fost invocate, începând cu 16 februarie,  excepții de neconstituționalitate, referitoare la punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Avocații au ridicat aceste excepții în dosare aflate pe rolul mai multor instanțe. Unele dintre cauze se juecă deja pe fond, altele în cameră preliminară, iar altele sunt  chiar dosare rămase în pronunțare, unde s-ar fi cerut repunerea pe rol pentru ca probele să fie discutate din nou, au precizat aceleași surse.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri, la Digi24, că „sunt excepții invocate din 16 februarie. Sunt persoane care au invocat această excepție. Problema e că după publicare vor mai fi altele. Am făcut o evaluare, sunt invocate și mi-e foarte greu să comentez, să spun ce vor face judecătorii. Ei vor verifica modul în care s-a respectat legea și vor lua o decizie. Niciodată nu ne bazăm doar pe interceptări. Sunt foarte multe dosare trimise în instanță, sunt cazuri mari, așa cum le spun jurnaliștii, în care nu s-au administrat astfel de probe. Sunt cazurile cu retrocedări de la ANRP. Procurorii se bazează pe documente, declarații de martori. Sunt multe dosare fără interceptări”.