În 2009, Băsescu s-a lansat la Sânnicolau, la fel ca Adrian Năstase, la Mălini, în 2004

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 02 03. 2012, 18:29
Anunțul lansat de președintele Băsescu privind candidatura la prezidențiale este identic modelului aplicat de Adrian Năstase în 2004, aflat atunci în competiție pentru președinție cu Băsescu, diferența fiind că anunțul actualului șef al statului este mai apropiat de momentul alegerilor.

Anunțul lansat de președintele Băsescu privindcandidatura la prezidențiale este identicmodelului aplicat de Adrian Năstase în 2004, aflat atunci încompetiție pentru președinție cu Băsescu, diferența fiind căanunțul actualului șef al statului este mai apropiat de momentulalegerilor.

În august 2004, Adrian Năstase, atunci președinte al PSD, și-aanunțat candidatura la alegerile prezidențiale în comuna Mălini(județul Suceava), unde se afla în vizită neprotocoloară șiinopinată, într-o adunare ad-hoc cu sătenii dn localitate.

Năstase și-a anunțat decizia după ce a evitat atunci timp de maimulte luni să anunțe dacă va candida sau nu pentru PreședințiaRomâniei.

„Am să vă spun acum un lucru, pe care unii au încercat să-lsmulgă de la mine în ultimele săptămîni. Vreau să vă spun că m-amhotărît să candidez pentru postul de președinte, în cadrulpartidului nostru. Imi voi depune candidatura, în așa fel încîtaceastă decizie a mea să fie o decizie care să însemne pentruromâni o șansă mai bună în întîlnirea cu Uniunea Europeană”, a spusatunci Năstase.

El a explicat că își anunță candidatura în comuna suceveană,deoarece multe persoane l-au întrebat dacă a ezitat sau dacă îieste teamă de cineva.

Sâmbătă, președintele Traian Băsescu, și-a anunțat candidaturala Președinție la Sânnicolau Mare (județul Timiș), în timpul uneiîntâlniri cu fermierii din zona de vest a țării.

„Multă lume îmi pune întrebări și știu că și dumneavoastră avețiîntrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spuncă da, voi candida”, a spus Băsescu.

El a afirmat că nu se aștepta să își anunțe candidatura laSânnicolau Mare.

Mediafax