În ce condiții Ministerul Apărării îi poate repatria pe românii care au murit în cutremurul din Italia

Publicat: 27 08. 2016, 07:20
Actualizat: 26 03. 2019, 07:02

„Dacă în măsurile pe care le în vedere Guvernul sau Ministerul de Externe, intră și misiuni de repatriere ca în alte rânduri până acum, ministerul nostru este pregătit să îndeplinească această misiune”, a declarat Mihnea Motoc.

Ministerul de Externe a anunțat, vineri seară, că alți doi români au murit în cutremurul din Italia, bilanțul ajungând astfel la opt persoane de cetățenie română decedate.

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

„Având în vedere complexitatea acțiunilor necesare pentru gestionarea situației, din dispoziția ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamității, se va deplasa, în regim de urgență, la Roma, în cursul dimineții de sâmbătă, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la fața locului”, informează vineri MAE.