În ce partid s-a înscris Rică Răducanu: „Este în interes național, în această perioadă, când am uitat să prețuim oamenii mari”

Publicat: 15 03. 2015, 12:11

„Rică RĂDUCANU marea glorie a fotbalului românesc s-a înscris în UNPR. Este în interesul național, în această perioadă când parcă am uitat să prețuim oamenii mari care au făcut cinste României, să ne apreciem valorile naționale. Rică RĂDUCANU este o valoare a tuturor românilor”, a scris, duminică, pe Facebook, Neculai Onțanu, secretar general al UNPR și primar al sectorului 2 al Capitalei.

Anunțul este însoțit de o fotografie cu Rică Răducanu, într-un restaurant cu specific românesc, cu adeziunea la UNPR în mână.

Necula „Rică” Răducan este unul dintre cei mai mari portari pe care fotbalul românesc i-a cunoscut în perioada 1972-1975, performanțele sale fiind recompensate cu două Cupe ale României. După zece campionate jucate pentru Rapid, echipa în care a debutat, a trecut la Sportul Studențesc și apoi la Steaua, în anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupă a României din cariera sa.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, având la activ 329 de meciuri jucate în prima divizie, iar în echipa națională 61 de selecții. Este recunoscut ca personalitate a sportului românesc fiind considerat portarul care a dominat „viața fotbalistică” în perioada 1965 si 1978.

Fostul fotbalist a fost decorat, în martie 2008, de președintele Traian Băsescu cu „Meritul Sportiv” Clasa III, alături de Cornel Dinu și Mircea Lucescu, reprezentanți ai generației care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970.