În Iran, o tânără a murit în ziua nunții din cauza unui obicei periculos

Publicat: 19 07. 2022, 15:37
Actualizat: 19 07. 2022, 15:39
Sursă Facebook

La doar 24 de ani, Mahvash Leghaei s-a căsătorit cu alesul inimii sale, iar cei doi au făcut nunta în sudul Iranului, în orașul Firuzabad.

În timpul nunții, atunci când toți invitații se distrau și se bucurau de atmosfera festivă, un văr al mirelui a scos o armă automată și a început să tragă cu ea în aer, acesta fiind un obicei speficic Orientului Mijlociu, desi este ilegal.

Din nefericire, unul dintre gloanțele trase au lovit-o pe mireasă în cap, iar tânăra a murit pe loc spre groaza familiei și a celorlalți participanți la nuntă.

Imediat după tragica întâmplare, vinovatul s-a făcut nevăzut după conștientizarea actului său imatur, însă polițiștii au reușit să îl prindă.

De asemenea, ofițerii aflați la fața locului au descoperit, odată cu această tragedie, că vinovatul a împușcat și doi bărbați, potrivit DailyMail.

Apropiații au confirmat că glonțul care a lovit-o pe mireasă, a ricoșat în doi bărbați din preajma victimei.

Sursa Facebook

Iranienii nu mai sunt de acord cu „furatul miresei”

De multă vreme această tradiție este considerată ca fiind una problematică. Mai exact, un obicei care poate avea un final anost.

Obiceiul de a fura mireasa este originar din popoarele migratoare, în tradiția populară nefiind recunoscut. În perioada altor vremuri, clanurile rivale profitau de nunți pentru a face rău mirelui.

În realitate, această tradiție ascunde în spate o istorie tristă, mai ales că mirelele trebuia să ofere o sumă foarte mare pentru a aduce mireasa înapoi.