În sfârșit, vine iarna! Unde va ninge în această săptămână

Publicat: 08 01. 2018, 19:05

Meteorologii anunță o răcire treptată a vremii, începând de marți, atfel încât, la finalul săptămânii, temperaturile maxime nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în nicio zonă a țării. În centrul României și în regiunea Moldovei va fi cel mai frig. În aceste zone, pentru weekend-ul următor, sunt anunțate minime de minus 10 grade Celsius.

Banat și Crișana

În această săptămână, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, până la cel mult 2-3 grade Celsius și se vor apropia, astfel, de normalul perioadei. Nopțile vor aduce temperaturi negative. Meteorologii anunță că, începând de miercuri, 10 ianuarie, local va ploua, iar la altitudini mai mari, precum și noaptea, precipitațiile se pot transforma în lapoviță și ninsoare.

Transilvania și Maramureș

Și în centrul țării se va înregistra o scădere a temperaturilor, astfel încât maximele nu vor trece de pragul înghețului, în weekend. În zona de est a Transilvainei, nopțile vor deveni geroase. Aici, minimele vor coborî și sub minus 10 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt ridicate în perioada 10 – 13 ianuarie. Sunt așteptate ninsori slabe, având în vedere scăderea temperaturilor.

Muntenia și Oltenia

În regiunile sudice, vremea se va răci accentuat începând de joi noapte, astfel încât, în weekend, sunt așteptate temperaturi  de – 8… – 6 grade Celsius dimineața și cel mult  0 grade la amiază. Cu alte cuvinte, față de weekendul trecut, scăderea temperaturilor va fi și de 15 grade. Condiții de precipitații vor fi toată săptămâna. Acestea vor fi în general slabe cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse de miercuri până sâmbătă.

Moldova

În estul României, vremea va intra într-un proces de răcire,  astfel încât se va ajunge, la finalul săptămânii, la o medie a temperaturilor maxime de  -2…-1 grad Celsius. Nopțile vor urma aceeași evoluție, cu răcire mai accentuată în intervalul 13 -15 ianuarie, când media minimelor va atinge -10 grade.  Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată spre finalul săptămânii.

Dobrogea

Și în sud-est, specialiștii ANM anunță o răcire accentuată a vremii în perioada 11 – 14 ianuarie, astfel încât maximele vor fi  în jur de 0 grade. Nopțile vor fi ușor mai calde în primele zile, în comparație cu celelalte regiuni, cu minime în medie de 2…4 grade, dar acestea vor scădea  semnificativ, până duminică, spre medii de -6…-5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în 10, 11, 12 ianuarie când se vor semnala pe arii mai extinse, dar vor fi în general slabe cantitativ.