În timp ce își curăța arma, un polițist a tras din greșeală un foc în podeaua sediului Poliției din Baia Mare

Publicat: 27 10. 2022, 18:08
Actualizat: 27 10. 2022, 18:32
Sursă Foto - Facebook

Un polițist care are peste 10 ani vechime în domeniu, a tras din greșeală cu pistolul în podeaua sediului Poliției Municipale Baia Mare în timp ce își curăța armamentul din dotare.

Miercuri seara, o armă a fost descărcată accidental, chiar de către un poliţist cu vechime de 10 ani în această profesie.

Polițistul își curăța arma, lucru obișnuit pentru el, apoi a tras din greșeală un foc de armă în podeaua sediului de poliție. De faţă erau alţi trei poliţişti, și din fericire nimeni nu a fost rănit.

Potrivit surselor citate de publicația locală, polițistul a tras un glonț în podeaua încăperii în care își curăța pistolul BERETTA de calibru 9 mm, alături de alți colegi.

Aceștia terminaseră schimbul și urmau să predea armamentul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„În cursul serii de miercuri, la ora 19.33, la sediul Poliţiei Municipiului Baia Mare un poliţist a tras un foc involuntar de armă, în pardoseala încăperii, în timp ce curăţa armamentul. În urma producerii evenimentului, nu a rezultat rănirea unor persoane”, a spus Ionela Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Caz asemănător în Satu Mare

Un incident asemănător a avut loc în Satu Mare, în urmă cu șașe ani. Un proaspăt agent al Poliţiei Române era să se nenorocească sau să rănească pe cineva.

Arma acestuia s-a descărcat din greşeală chiar în locuinţa de serviciu aflată în postul de poliţie. Glonţul s-a oprit în parchet.

Poliţistul a fost chemat la Satu Mare pentru a da explicaţii, încercând să minimalizeze cât se poate de mult incidentul. El a scris rapoarte, iar lucrurile s-au oprit aici. Nimeni nu a făcut nicio informare despre acest incident, potrivit Gazetanv.ro.