Înainte de Paște, preoții vor avea parte de o vizită-surpriză

Publicat: 24 04. 2016, 12:19

„Premergător sărbătorilor pascale, acțiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precădere la unitățile de cult. (…) Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor vor avea în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat”, se arată într-un comunicat IGSU.

De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor instrui personalul bisericesc, „ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor, astfel încât aceștia, la rândul lor, să le transmită și enoriașilor”, mai transmite sursa citată.

În perioada 21 aprilie-06 mai, în localitatea Prislop din județul Hunedoara, va fi operaționalizat și un punct de prim ajutor medical. Autospeciala pentru transport personal și victime multiple va avea în dotare echipamentele și materialele necesare, pe care paramedici SMURD le vor utiliza în cazul urgențelor medicale.

IGSU a intervenit, anul acesta, pentru stingerea mai multor incendii produse în lăcașurile de cult. Cel mai grav incendiu s-a produs într-un lăcaș de cult din România în data de 18 aprilie 1930, în localitatea Costești din județul Argeș. Atunci, 108 persoane și-au pierdut viața, majoritatea copii. Incendiul a izbucnit în interiorul unei biserici, de la o lumânare.