Înainte de prima sa vizită externă la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă va face o oprire la CNCD

Publicat: 18 02. 2018, 12:54

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze cu privire la declarația doamnei Prim-ministru Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conținut: „Acești oameni cred că sunt autiști și nu văd și nu aud ceea ce este vizibil pentru toți cei de bună credința”.

„Consiliul urmează să organizeze audierea doamnei Prim-ministru în data de 20 februarie. În speță, va fi citat la audieri și moderatorul emisiunii respective, domnul Mihai Gâdea. În urma îndeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declarația în speță și comportamentul moderatorului, din perspectiva săvârșirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a persoanelor cu autism”, a transmis CNCD.

După audieri, Viorica Dăncilă se va deplasa la Bruxelles, în prima sa vizită externă, unde se va întâlni cu liderii europeni.

„Marți și miercuri voi fi la Bruxelles, am să mă întâlnesc cu președintele Comisiei Europene, domnul Juncker, cu președintele Consiliului, domnul Tusk, președintele Parlamentului European, domnul Tajani, și, bineînțeles, voi avea o întâlnire cu comisarul român pe politici regionale, doamna Corina Crețu. Așa cum am susținut (…), vreau să cresc dimensiunea europeană a guvernării și cred că acesta este primul pas. Vreau o relație mult mai bună cu liderii instituțiilor europene, pentru că ne așteaptă o perioadă importantă pentru Uniunea Europeană, ne așteaptă o perioadă importantă pentru România, Președinția Uniunii Europene, și cred că este foarte bine ca să putem să fim și noi la masa discuțiilor atunci când se vorbește despre viitorul Europei, atunci când se creionează politicile importante la nivel european și mă refer la politica de coeziune și la politica agricolă comună atât de importantă pentru România”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Antena 3.

De altfel, și predecesorii Vioricăi Dăncilă, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au ales să meargă prima oară tot la Bruxelles, la începutul mandatelor lor, pentru a se întâlni cu liderii europeni.