Înalta Curte a anunțat data la care va pronunța decizia definitivă în procesul lui Liviu Dragnea

Publicat: 20 05. 2019, 19:58

This browser does not support the video element.

Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.

Unul dintre avocații președintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. „Citind motivarea, văzând și opinia separată a domnului magistrat Pistol, m-a îngrozit să văd pur și simplu că un om a fost condamnat pe alegații, întrebări retorice și considerente sociologice. Până în 2016, nu a existat noțiunea de Dragnea Liviu Nicolae, brusc a apărut”, a declarat și Flavia Teodosiu, în fața magistraților.

Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați.

DNA a schimbat procurorul de ședință în procesul lui Liviu Dragnea. Astfel, dacă la termenul trecut procuror a fost Raluca Mirică, luni procuror de ședință este Elena Grecu, cea care a candidat și pentru conducerea DNA.

Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.