Înălțimea Turnului Eiffel a crescut cu 6 metri în mai puțin de 10 minute

Publicat: 15 03. 2022, 18:57
Turnul Eiffel, Paris/ Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Înălţimea Turnului Eiffel a crescut cu 6 metri marţi, 15 martie. Totul s-a întâmplat deoarece o nouă antenă radio digitală a fost montată în vârful celui mai înalt obiectiv turistic al Parisului.

Antena trebuia montată de mai multă vreme, ea asigurând o eficiență mai mare a serviciilor radio-digitale, potrivit Reuters.

Celebra atracție turistică a fost proiectată de Gustave Eiffel la sfârşitul secolului al XIX-lea, măsoară acum 330 de metri, după ce antena DAB+ (audio digitală) a fost ataşată în vârf cu elicopterul.

În momentul în care era în construcție, Turnul Eiffel a depăşit Monumentul Washington şi a devenit, astfel, cea mai înaltă construcţie realizată de om de pe Terra, titlu pe care l-a deţinut până când Clădirea Chrysler din New York Metropolis a fost finalizată în 1929.

Turnul Eiffel este printre cele mai vizitate obiective turistice de pe glob, arată site-ul TripAdvisor.

Pe lângă faptul că este o atracție turistică de top, turnul a fost folosit şi pentru transmisiuni în direct timp de peste 100 de ani, înălţimea vârfului modificându-se de mai multe ori pe măsură ce antenele învechite au fost schimbate.