Inaugurată în 2011 Autostrada Arad-Timișoara se surpă. Crăpături uriașe la un viaduct

Publicat: 19 04. 2013, 10:16
Actualizat: 25 06. 2013, 16:45

Mai multe crăpături au apărut pe un viaduct care trece peste Autostrada Arad-Timișoara, pe o lungime de zeci de metri, astfel de probleme existând însă și pe autostradă, unde au fost impuse restricții de viteză din cauza reparațiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Crăpăturile din asfalt au apărut pe o distanță de aproximativ o sută de metri pe viaductul care leagă, peste autostradă, localitățile Șagu și Hunedoara Timișană. Crăpăturile au o lățime de câțiva centimetri.

Potrivit reprezentanților Primăriei Șagu, viaductul a fost construit în toamnă, dar deja o latură a terasamentului se lasă, astfel că asfaltul s-a crăpat pe mijlocul rampei de urcare.

„Este o situație neplăcută. Am avut discuții cu constructorul autostrăzii, care ne-a dat asigurări că va face reparații, dar nu a precizat când. Acum lucrează la viaductul care leagă Șagu de Cruceni, că și acolo sunt probleme similare”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul comunei Șagu, Francisc Foitik.

Șeful Poliției Autostrăzi Vest, Teodor Tudur, a declarat că probleme în asfalt au apărut și pe autostradă, iar în unele zone au fost impuse restricții de viteză de 80 de kilometri la oră.

De asemenea, din cauza unor lucrări la acostamentul autostrăzii, la kilometrul 524, chiar în zona viaductului cu probleme de la Șagu, a fost închisă o bandă de mers.

Reprezentanții Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au precizat că lucrările la Autostrada Arad-Timișoara nu au fost recepționate, iar constructorul s-a angajat să remedieze problemele apărute.

Autostrada dintre Arad și Timișoara a fost deschisă traficului în decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori. Lucrările la Autostrada Arad-Timișoara sunt realizate de asocierea de firme FCC Construccion-Astaldi.