Încă cinci persoane, arestate în urma protestelor din Piața Victoriei

Publicat: 03 03. 2017, 15:24
Actualizat: 03 03. 2017, 15:52

„La data 24 februarie 2017, în urma propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, Judecătoria Sectorului 1 a admis în parte propunerea in sensul ca a dispus arestarea preventivă pentru un inculpat și plasarea sub control judiciar pentru ceilalți cinci. În urma contestației formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ieri, 02.03.2017 Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pentru toți cei cinci inculpați. Inculpații au fost depistați de către Serviciul Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de poliție a Municipiului București, în acest moment fiind încarcerați”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

În urma perchezițiilor efectuate săptămâne trecută au fost găsite și ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate.

„În noaptea de 01/02.02.2017, în timp ce se aflau în zona Piața Victoriei, în contextul în care in zona respectivă avea loc o manifestație cu caracter pașnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpații s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăți de gheață, containere) în jandarmii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, provocându-le acestora suferințe fizice”, se arată în probatoriul procurorilor.