Încă un român a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri

Publicat: 29 07. 2016, 12:49

Cazul acestuia seamănă izbitor cu cel al celebrului Ionuț Gologan, românul pe care statul încearcă în continuare să îl salveze de la moarte, informează B1TV

Timișoreanul Laurențiu Marin Peity a fost condamnat la moarte prin spânzurătoare de Înalta Curte a Malaeziei. Bărbatul de 35 de ani a fost prins cu 22,3 kilograme de metanfetamină pe aeroportul din Kuala Lumpur. Românul a susținut că nu a știut ce transportă.

Cazul seamănă izbitor cu cel al lui Ionuț Alexandru Gologan. Acesta a fost și el prins pe aeroport cu o cantitate mare de droguri asupra sa și ulterior condamnat la moarte prin spânzurare.

Laurențiu Marin Peity a fost judecat inițial și achitat pe 18 iulie 2014, însă procurorul de caz a atacat decizia. La vremea respectivă, autoritațile române au dat asigurări că misiunea diplomatică a României la Kuala Lumpur monitorizează cazul.

Timișoreanul are o poveste cutremurătoare. Tânărul provine dintr-o familie extrem de săracă. Tatăl lui a murit când baiatul avea doar 7 ani, iar mama, rămasă singură cu 7 copii, i-a trimis pe cei mici la orfelinat. În 2006, a părăsit România și a călătorit prin diverse țări, până când a fost prins, în 2011, în Malaezia, când lucra pe post de cărăuș pentru o rețea de traficanți.