INCENDIU ÎN CENTRUL BUCUREȘTIULUI. Chiriașii imobilului care a luat foc spun că muncitori au turnat smoală

Publicat: 11 10. 2012, 17:28
Actualizat: 07 02. 2019, 17:23

UPDATE Incendiul izbucnit în imobilul din centrul Capitalei a fost stins după o oră și 30 de minute de intervenție a pompierilor, mansarda fiind cea mai afectată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, Daniel Vasile.

Sursa citată a precizat că se fac cercetări pentru a evita o eventuală reizbucnire a focului, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile aflată în imobil.

În imobil locuiesc 30 de familii, șapte persoane fiind evacuate la momentul incendiului.


Chiriași ai imobilului care a luat foc în centrul Capitalei spun că muncitori au venit joi, fără să anunțe locatarii, și au turnat smoală pentru a izola acoperișul, imobilul fiind în administrarea DAFI, fostul ICRAL.

La mansarda imobilului care a luat foc stau cinci familii, unele dintre ele au contract de închiriere cu DAFI, altele nu, potrivit unuia dintre chiriași, care a explicat autorităților că au venit niște muncitori și au pus cartoane peste care au turnat smoală, apoi acoperișul a început să fumege. Locatarii mai spun că nu au fost anunțați că vor veni muncitori pentru a le repara acoperișul.

Imobilul situat în strada Tache Ionescu, situată în centrul Bucureștiului, a luat foc, joi, pompierii fiind alertați în jurul orei 14.30 și intervenind cu cinci autospeciale cu apă și spumă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, Daniel Vasile, incendiul a izbucnit la nivelul acoperișului unei case cu două etaje și mansardă.

Jumătate din bunurile locatarilor de la mansardă au fost distruse în incendiu, mai multe persoane fiind evacuate.

Casa, fiind una veche, are la parter o farmacie, iar lângă aceasta se află un restaurant (Trattoria Il Calcio), ambele locații fiind evacuate de poliție. Imobilul se află la intersecția străzilor Tache Ionescu și Mendeleev, lângă Piața Amzei.

Joi, în jurul orei 14.00, din acoperișul casei a început să iasă fum.

La ora transmiterii acestei știri, încă mai erau câteva focare de incendiu.