Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer. Ce explicații dau reprezentanții firmei

Publicat: 12 09. 2017, 18:56
Actualizat: 13 09. 2017, 13:43

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul din curtea fabricii de cherestea din Sebeș a izbucnit la tocătura de lemn și nu au fost persoane rănite.

„Se intervine la ora aceasta cu patru autospeciale și 16 subofițeri. La fața locului a ajuns și o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate, însă nu au fost persoane rănite. Incendiul este localizat, nu există pericol de extindere. Se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

Surse oficiale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fabrica la care a izbucnit incendiul aparține grupului Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului.

În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania și o fabrică de viscoză în Austria.

Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.