Incendiu la bordul unei nave militare din Șantierul Naval Capu Midia

Publicat: 14 01. 2015, 12:50

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța, incendiul a izbucnit în jurul orei 10.00, la o navă militară care se afla pentru reparații în dana E a Șantierului Naval Capu Midia – Năvodari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La fața locului, s-au deplasat de urgență 23 de pompieri cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, două de la Detașamentul de pompieri Constanța Oraș și două de la Stația de pompieri Midia – Năvodari.

La sosirea echipajelor ISU Dobrogea, focul ardea într-o încăpere aflată la pupa vasului „Viceamiral Constantin Bălescu”, existând pericolul propagării la celelalte compartimente.

Pompierii au localizat și lichidat flăcările în aproximativ o oră de la intervenție, limitând considerabil producerea de pagube materiale.

Reprezentanții SMFN au anunțat că puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” din Divizionul 146 Nave Minare-Deminare al Forțelor Navale se afla în reparații din 1 decembrie 2014.

Pompierii ISU urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul, iar o comisie a Statului Major al Forțelor Navale cercetează circumstanțele producerii incidentului.