Incendiu la Salina Praid: circa 500 de persoane, evacuate

Publicat: 30 07. 2013, 14:46
Actualizat: 30 07. 2013, 14:46

Aproximativ 500 de persoane – turiști și bolnavi aflați la tratament în Salina Praid – au fost evacuate, marți, după ce în zona de vizitare și tratament s-a infiltrat fum, autoritățile presupunând că ar fi luat foc o bârnă din zona de exploatare a sării din subteran.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 500 de vizitatori și oameni aflați la tratament în subteran au fost evacuați după ce în zona de vizitare și tratament s-a infiltrat fum, însă nu se știe deocamdată de unde provine acesta.

„Au fost evacuați în siguranță turiștii și cei aflați la tratament aflați în salină. Încă nu se știe de unde a pornit fumul, am trimis un echipaj de salvatori în subteran, care vor afla care este sursa acestuia”, a declarat Sebestyen Jozsef.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita a trimis în zonă un echipaj de la Detașamentul de Pompieri din Odorheiu Secuiesc, iar pompierii voluntari din localitate au coborât, deja, în subteran.

„La fața locului se află Serviciul voluntar pentru situații de urgență din localitatea Praid, o ambulanță SMURD de la Sovata și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Harghita”, a precizat Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Potrivit jandarmilor, fumul ar proveni de la o bârnă care ar fi luat foc în zona de exploatare a sării din salină.