Incendiu la Spitalul din Piatra Neamț. Cum se simt răniții transferați la Lețcani / Ultimul anunț al managerului

Publicat: 15 11. 2020, 10:49
Spitalul mobil COVID din Lețcani, închis pentru o perioadă nederminată! S-au găsit numeroase nereguli

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a declarat că șase pacienți de la Spitalul din Piatra Neamț care au scăpat din iadul incendiului de la secția ATI au ajuns noaptea trecută la Spitalul din lețcani. Ei sunt internați la secția ATI și sunt evaluați constant.

Este vorba de 6 pacienți care erau în alt salon, din câte am înțeles din discuțiile pe care le-am avut în cursul nopții trecute cu un coleg de la Neamț. Acei 6 pacienți de Terapie Intensivă, infectați cu SARS-CoV-2 nu au leziuni ca urmare a unor arsuri. Au ajuns în cursul nopții la Lețcani și în momentul de față sunt în Terapie Intensivă, sunt în evaluare, au tot ce le trebuie din punctul de vedere al terapiei.

„Nu au fost probleme deosebite, sunt stabili hemodinamic”

Personal am adus de acasă, astfel încât să putem să trecem inclusiv ziua de azi, trebuie să ne organizăm cu personal detașat cu ajutorul celor de la DSP”, a declarat, duminică dimineața, Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase, la Digi24.

„Fără îndoială vorbim de pacienți critici de Terapie Intensivă care se află, iată, sub o altă agresiune, dar mă refer la tot acel drum pe care l-au parcurs. Nu au fost probleme deosebite, înțeleg să sunt stabili din punct de vedere hemodinamic și să sperăm că vor avea o evoluție cât se poate de bună”, a mai spus managerul.

„Au venit cadre medicale de acasă”

Pentru a-i aduce pe cei șase pacienți la Spitalul Modular din Lețcani, județul Iași, au fost utilizate patru autospeciale cu personal medical.

„Au venit cadre medicale de acasă, mâine vom cere 15 asistente și 15 infirmiere, pot să apară situații neprevăzute și să putem avea acoperire”, a declarat Carmen Dorobăț.

Secția ATI de la spitalul mobil Lețcani, spital COVID-19 pe perioada pandemiei, funcționează ca o secție exterioară Spitalului de Boli Infecțioase Iași, având o capacitate de 100 de locuri, informează Libertatea.ro.