Incendiu pornit de la o lumânare, într-un bloc din Cluj-Napoca

Publicat: 02 01. 2020, 08:30
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Potrivit ISU Cluj, incendiul s-a produs într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Constantin Brâncuși, din Cluj-Napoca.

„Pompierii sosiți de urgență la locul solicitării au găsit apartamentul, situat la etajul trei, cuprins aproape în întregime de flăcări. Locatarii blocului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a primit îngrijiri de la echipajul SAJ, dislocat la locul evenimentului, privind posibila de intoxicare cu fum. Bărbatul a refuzat transportul la spital. Intervenția promptă a pompierilor a reușit să limiteze extinderea flăcărilor și la celelalte apartamente din imobil”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Intervenția a fost una dificilă, din cauza focarelor mocnite din apartamentul unde a izbucnit incendiul, unde exista o colecție de publicații organizată într-o bibliotecă personală.

Din cercetările preliminare se pare că proprietarul apartamentului afectat aprinsese o lumânare în memoria unei persoane și a lăsat-o nesupravegheată, potrivit sursei citate.