Incendiu puternic în Argeș

Publicat: 30 09. 2013, 09:47
Actualizat: 29 03. 2019, 11:51

Un incendiu puternic, care s-a manifestat cu flăcări ce au atins câțiva metri înălțime, a avut loc, duminică noapte, la o firmă de reciclare a materialelor plastice din Lunca Corbului (Argeș), iar intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, fiind adusă apă de la peste un kilometru distanță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, Mădălina Epure, incendiul a izbucnit într-o hală de reciclare a deșeurilor plastice din satul Lăngești, comuna Lunca Corbului, iar la momentul izbucnirii focului în clădire nu se afla nicio persoană, astfel că nu au existat răniți.

Incendiul a fost anunțat la 112 de către un șofer ce a văzut de la distanță focul, care se manifesta cu flăcări ce au atins câțiva metri înălțime deasupra halei aflată aproape de DN 85 Pitești -Slatina.

La fața locului au intervenit 30 de pompieri militari cu patru autospeciale, iar intervenția pentru stingerea focului a fost extrem de dificilă, după ce au terminat apa din mașini pompierii fiind nevoiți să meargă la o distanță de peste un kilometru pentru a se aproviziona din hidranți.

„A fost o acțiune dificilă din cauza focului puternic și a fumului dens, iar sursele de apă, respectiv hidranții, erau la un kilometru distanță, fiind folosită apă și din bazinele din incinta firmei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Incendiul, care amenința să se extindă la clădirile din jur, a fost stins după aproximativ trei ore.

În cursul zilei de luni, pompierii urmează să stabilească împrejurările în care a izbucnit focul și să evalueze pagubele, patronii firmei de reciclare a materialelor plastice spunând că au investit câteva sute de mii de euro în afacere, aceasta fiind parțial asigurată.