Incendiu puternic la hala unui atelier din Harghita. Peste 60 de pompieri au intervenit

Publicat: 14 06. 2017, 17:57

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii au reușit protejarea unei hale care aparține atelierului auto, însă alta din apropiere este afectată pe o suprafață de circa 450 de metri pătrați.

„Nu sunt persoane rănite, însă incendiul a prezentat pericol deoarece în interiorul halei se aflau nouă rezervoare de motorină și două butelii de oxigen care au fost scoase de pompieri”, a spus Alina Ciobotariu.

Pentru stingerea incendiului intervin peste 60 de pompieri cu opt autospeciale, dintre care circa 50 aparțin de cinci servicii voluntare și private de la localitățile din împrejurimi.

„Incendiul a afectat și un cap tractor al unui TIR și un excavator fără șenile”, a mai spus Alina Ciobotariu.

De asemenea, potrivit sursei citate, incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare, iar alimentarea autospecialelor se face în regim navetă cu ajutorul autospecialelor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, de la un hidrant din centrul comunei, aflat la un kilometru de atelier.

Deocamdatè nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului sau pagubele produse.