INCENDIU PUTERNIC la o fermă din Buzău. Zeci de animale și sute de tone de furaje au ars

Publicat: 30 12. 2012, 10:13

Incendiul care a cuprins sâmbătă seară o fermă de animale din localitatea buzoiană Stâlpu nu a fost stins până duminică dimineață, intervenția pompierilor continuând la 12 ore de la izbucnirea focului în care au ars zeci de animale și câteva sute de tone de furaje.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, peste 30 de pompieri cu cinci autospeciale au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului.

Primele estimări ale pompierilor arată că în incendiu au ars câteva zeci de animale, dar și circa 400 de tone de furaje și grajdul pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați. De asemenea, au fost salvate din flăcări 48 de vaci și 500 de porci.

Duminică dimineață în zonă mai sunt două autospeciale care intervin pentru lichidarea focului, care arde încă mocnit atât în grajdul animalelor, cât și în depozitul de furaje.

Incendiul la ferma de animale din localitatea buzoiană Stâlpu a fost semnalat sâmbătă seară, în jurul orei 19.00, iar cauzele nu se cunosc deocamdată. Surse din cadrul ISU Buzău susțin că este posibil ca focul să fi fost provocat intenționat, polițiștii care au preluat ancheta urmând să stabilească exact cauza incendiului.

Operațiunea de stingere a incendiului a fost extrem de dificilă din cauza flăcărilor imense întreținute de cantitatea foarte mare de nutreț. Pentru a pătrunde în grajdul cu animale cuprins de foc, pompierii au spart cu târnăcoapele pereții grajdului, iar localnicii care cunoșteau mai bine locul au pătruns în interior cu măști de protecție pentru a dezlega animalele și a le elibera. Intervenția de stingere a incendiului a fost dificilă și pentru că în zonă nu există hidrant, astfel că pompierii au mers la o distanță de 5-6 kilometri pentru a alimenta autospecialele.

Ferma cuprinsă de incendiu aparține unui om de afaceri, patron al unui cunoscut restaurant din municipiul Buzău.