Incendiu puternic la o școală din Capitală

Publicat: 28 05. 2018, 11:12

This browser does not support the video element.

Școala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineață, nu avea autorizație de securitate la incendiu. Instituția de învățământ a obținut în 2001 doar un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare și refuncționalizare, anunță ISU București-Ilfov. Elevii vor fi relocați cel mai probabil la alte trei școli din apropiere.

Elevii Școlii nr. 124 din Sectorul 5 al Capitalei, care a ars luni dimineață, vor fi cel mai probabil relocați la alte trei școli din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marian Banu.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineață, la Școala nr 124, situată pe strada Mărgeanului nr. 10, în sectorul 5 al Capitalei. Unitatea școlară nu are etaj. Focul a fost anunțat la dispeceratul ISU București-Ilfov de locatarii din blocurile învecinate. Au fost mai multe apeluri succesive, primul apel fiind preluat de dispecerii ISU București-Ilfov la ora 03.14.

Flăcările se manifestau generalizat la acoperiș, existând degajări mari de fum, iar o parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit, fiind afectată structura din lemn a acestuia.

Pompierii au identificat sursele de alimentare de la hidranți stradali, pentru a asigura necesarul de apă, însă au acționat doar din exterior, având în vedere pericolul de prăbușire a acoperișului. Ei lucrează în continuare la decopertarea acoperișului, incendiul fiind localizat.