Incendiu violent în Capitală. Două case din Chitila au fost cuprinse de flăcări și nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat: 04 08. 2020, 08:03
Actualizat: 06 04. 2021, 17:48

Un incendiu puternic a izbucnit marți în cartierul Chitila din Capitală. Două case au fost cuprinse de flăcări, cu posibilitate foarte mare de a se propaga și la un bloc. 22 de oameni au fost evacuați. La această oră, incendiul este localizat și se lucrează pentru verificarea încăperilor afectate de incendiu.

Incendiul s-a produs la o casă din Chitilei, sector 1. Flăcările au afectat în mare proporție casa și s-au extins la o altă casă, cu posibilitate foarte mare de a se propaga și la un bloc.

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Au fost evacuați imediat locatariilor din bloc: 22 de persoane, din care 9 au fost evaluate medical.

Suprafața totală afectată de incendiu este de 400 mp.

„În aceasta dimineață am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință P+1+M din Șoseaua Chitilei, sector 1. Primele forțe ajunse la caz au comunicat că incendiul a afectat în mare proporție aceasta clădire și s-a extins la o alta locuință P+M, cu posibilitate foarte mare de a se propaga și la un bloc de tip P+3”, a anunțat ISU București.

Ce a favorizat extinderea rapidă a focului

La fața locului s-a intervenit cu 14 autospeciale de stingere, 2 autospeciale smurd, una de descarcerare,  și două de autoscări.

„În acest moment incendiul este localizat, se lucrează pentru verificarea încăperilor afectate de incendiu. Un factor care a favorizat extinderea rapidă este reprezentat de faptul că aceste locuințe și anexele acestora sunt lipite între ele”, transmite ISU București.