Incendiul izbucnit în Bucegi s-a extins, fiind vizibil din stațiunile de pe Valea Prahovei. Bușteni, cea mai apropiată stațiune de incendiu

Publicat: 21 07. 2012, 22:29
Actualizat: 19 02. 2015, 21:17

Incendiul izbucnit în urmă cu peste 48 de ore într-o zonă izolată, greu accesibilă, din Masivul Bucegi s-a extins și este vizibil din stațiunile de pe Valea Prahovei, 25 de voluntari urmând să intervină, duminică, în încercarea de a stinge focul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului din Bușteni, Emanoil Savin, 25 de voluntari din zonă vor încerca să urce cu mașini de teren, duminică dimineață, fiecare mașină urmând să fie încărcată cu 200 de litri de apă.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că zona unde se manifestă incendiul este una foarte abruptă, iar drumul de pe Platoul Bucegi unde urcă mașinile și până în zona focarului se parcurge în trei ore.

El a precizat că în zona incendiului se poate interveni eventual cu un elicopter și că în opnia sa este exclus ca incendiul să se extindă până în Bușteni, care este cea mai apropiată localitate de zona incendiului.

Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi, în urma unui trăsnet, în Masivul Bucegi, la o altitudine de 1700 de metri, pe un teren care aparține Casei Regale și care este administrat de Romsilva, flăcările cuprinzând vegetație alpină.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Prahova, Sorin Vintilă, declara că intervenția în zonă este imposibilă din cauza terenului accidentat.