Încep tratamentele anti-țânțari în zonele verzi ale Capitalei

Publicat: 07 05. 2013, 18:39
Actualizat: 04 02. 2019, 23:19

Tratamentele contra țânțarilor în zonele verzi ale Capitalei, inclusiv parcuri, zone rezidențiale și cimitire, vor începe marți și vor fi făcute în fiecare seară a anotimpului cald, până la începutul lui octombrie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții municipalității.

Tratamentele vor fi efectuate, în intervalul 19.00-2.00, și în grădini publice, la aliniamente stradale și în zone industriale, potrivit sursei citate..

„Toate produsele insecticide utilizate au o toxicitate redusă pentru om și animalele de companie, precum și pentru vegetație”, precizează Primăria Municipiului București.

O primă etapă a tratamentelor pentru combaterea țânțarilor a început la 15 martie, în locurile unde dezvoltarea acestor insecte a fost posibilă în anotimpul rece, precum subsolurile imobilelor de la asociațiile de locatari și proprietari, de la spitale, școli, creșe, grădinițe și agenți economici, dar și în cele ale rețelelelor edilitare Apa Nova și RADET.

Potrivit municipalității, pentru 2013, se aplică tratamente de combatere a țânțarilor pentru aproximativ 22.000 de scări și subsoluri, 18.000 de guri de canalizare ale rețelei RADET și 17.000 de canale aparținând Apa Nova.