Începe cel mai mare exercițiu militar, desfășurat în România. Operațiunea, condusă de Forțele Terestre ale SUA din Europa

Publicat: 11 07. 2017, 07:34
Actualizat: 25 03. 2019, 20:00

Exercițiul, condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfășoară, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

„SG17 va începe cu activități de relaționare ale militarilor români și americani cu autoritățile și comunitățile locale, în perioada 11-14 iulie, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare către poligoanele și raioanele de dislocare. Ei fac parte din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii și din Brigăzile Multinațională Sud-Est din Craiova și 2 Vânători de Munte din Brașov. Militarii vor organiza expoziții de tehnică sau ceremonii militare în localitățile Arad și Sinaia (11 iulie), Ploiești (12 iulie), Sibiu (13 iulie) și Râmnicu Vâlcea și Slobozia (14 iulie)”, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Pe teritoriul României, SG17 se desfășoară în peste 20 de poligoane și raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră. Printre locații se numără Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) „Getica” Cincu, Bordușani, Mihail Kogălniceanu, Vâlcea, Capu Midia sau Câmpia Turzii.

În total, în regiunea Mării Negre se vor desfășura, în acest an, 18 exerciții internaționale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari, SG17 fiind cel mai mare și mai complex dintre acestea.