INCIDENT AVIATIC. O aeronavă a companiei TAROM a ieșit de pe pista aeroportului din Iași la aterizare

Publicat: 12 08. 2012, 14:43
Actualizat: 02 09. 2012, 16:08

O aeronavă aparținând companiei Tarom a ieșit de pe pista aeroportului din Iași, sâmbătă seară, la aterizare, însă a fost redresată în ultimul moment de către piloți, incidentul fiind anchetat de autoritățile aeronautice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aeronava care venea de la București a avut probleme la aterizarea pe aeroportul din Iași, aparatul de zbor ieșind de pe pistă, dar a fost însă redresat de către piloți în ultimul moment.

„A fost un mic incident la aterizare. Aeronava a ieșit de pe pistă în partea stângă, dar a revenit pe calea de rulare. Nu a mai fost nevoie de intervenția mașinilor de intervenție. Pasagerii au coborât în condiții de siguranță”, a declarat, duminică, directorul aeroportului din Iași, Marius Bodea.

El a afirmat că nu se cunosc cauzele incidentului.

Marius Bodea a mai spus că în momentul aterizării aeronavei, pista era umedă, însă nu crede că aceasta ar fi pus probleme.

Incidentul a fost raportat Centrului de investigații și analiză pentru siguranța Aviației Civile din cadrul Ministerului Transporturilor, care va declanșa o anchetă în acest caz.

Aeronava implicată în incident a plecat, duminică dimineață, spre București, fără pasageri.

Cursa Iași-București, programată în cursul dimineții, a fost operată de o altă aeronavă, trimisă de compania Tarom.