Incident grav înaintea vizitei ministrului Justiției la Penitenciarul Jilava. Ce a putut face un deținut diagnosticat cu SIDA

Publicat: 06 06. 2015, 11:47

Bătaia a avut loc cu puțin înainte de vizita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, la Penitenciarul Jilava, au precizat sursele menționate.

Conform sursei citate, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 11.00.

În urma rănilor suferite, subofițerul a primit primul ajutor la serviciu, după care a fost transportat la un spital civil, au precizat sursele citate.

La nivelul Spitalului Penitenciar Jilava a fost declanașată o anchetă internă, iar cazul este cercetat de procurorii Judecătoriei Cornetu.

În urmă cu aproximativ o lună, tot la Secția medico-socială a Spitalului Penitenciar Jilava, a mai avut loc un incident, după ce doi frați, ambii diagnosticați cu SIDA, au devastat biroul șefului pazei penitenciarului și l-au lovit cu un scaun pe comandantul secției.

Potrivit surselor citate, cei doi frați erau supărați pentru că nu au primit învoire să participe la înmormântarea tatălui lor.

Cei doi indivizi au fost imobilizați de grupa de intervenție de la Penitenciarul Jilava, pentru că spitalele penitenciar nu au grupă de intervenție.