Incident grav la o grădiniță din Deva! O fetiță a fost opărită pe față, după ce țeava unui calorifer s-a spart. Copila a fost transportată la spital

Publicat: 28 02. 2023, 09:44
Sursa FOTO: ambulantaiasi.ro

Un incident grav a avut loc într-o grădiniță din Deva, unde o copilă a suferit arsuri pe față și pe piept, după ce o țeavă a unui calorifer s-a spart și a aruncat apă clocotită pe fetița de 6 ani.

Educatoarea, care a încercat să protejeze copiii aflați în fața caloriferului defect, a fost și ea ușor rănită.

Educatoarea și fetița au fost transportate la spital, au primit îngrijirile medicale necesare și au putut fi trimise, ulterior, acasă.

Totuși, vor avea nevoie de un consult de chirurgie plastică pentru rănile provocate de apa fierbinte.

Inspectoratul Școlar Hunedoara a deschis o anchetă

Incidentul a avut loc în timp ce copiii se jucau în grup, în sala de clasă.

„Polițiștii au stabilit că minora, în timp ce se afla în sala de clasă a unei unități de învățământ preșcolar din municipiul Deva, la un moment dat, din cauza unei defecțiuni la robinetul unui calorifer utilizat pentru încălzirea sălii de clasă, a fost stropită cu apă fierbinte în zona feței, fiind rănită ușor. Ea a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a declarat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Inspectoratul Şcolar Hunedoara a început o anchetă pentru a stabili cu certitudine ce s-a întâmplat.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, potrivit Observator.